Sunday, February 01, 2009

PostHeaderIcon Jom Berniaga..!


Silalah Layari Laman Blog ini dalam usaha menuju ke jalan Allah- Laman Sufi Salafi

Assalammualaikum,
Dahulunya sewaktu di alam universit saya dan rakan-rakan telah berikrar untuk membina KOMPLEKS UMMAH yang merupakan one stop centre untuk perniagaan umat Islam disamping sebagai usaha dakwah. Namun setelah 2 tahun berlalu hanya seorang dari kami yang Berjaya menjadi usahawan.
Bukan saya tidak mahu menjadi usahawan namun risikonya amat tinggi. Teringin jua hati untuk berniaga apatahlagi perniagaan merupakan jalan mencari rezeki yang diguna pakai oleh ulamak-ulamak silam. Mereka sememangnya cuba mengelak dari makan gaji contohnya Imam Al-Ghazali yang menolak makan gaji dengan pemerintah dan Imam Abu Hanifah yang menyara hidupnya sebagai saudagar kain yang jujur.
Antara yang menghalang saya dari terlibat dalam perniagaan yang mungkin merupakan sebab sahabat-sahabat sekalian juga tidak terlibat dalam perniagaan ialah:
1) Tiada Modal
2) Tidak Tahu Macammana nak tubuhkan syarikat
3) Tidak tahu Nak jual Apa?
4) Ada ke orang yang akan beli?
5) Takut rugi
6) Takut kena tipu
7) Tak pandai nak kempen orang supaya beli
8) Malu
Banyaknya persepsi negative.. malu saya ,TETAPI baru-baru ini seorang rakan saya telah memperkenalkan
SATU PERNIAGAAN yang HALAL
dari syarak yang mampu menjana pendapatan disamping lebih
TERJAMIN DARI RISIKO
tinggi. Mengapa? Kerana perniagaan ini bercirikan:
1)Menjual barangan bukan sistem(bukan MLM.. saya fobia dengan MLM)
2)Syarikat sanggup beli balik daripada kita barang yang telah dia jual dengan harga yang lebih mahal (sell back policy)
3)Tak payah cari pelanggan kerana syarikat sudi jadi pelanggan
4)Syarikat penjual merupakan syarikat yang stabil disamping kejujurannya telah diktiraf melalui anugerah KERIS AWARD(anugerah untuk syarikat yang jujur peringkat Asia Pasifik setiap tahun)
5) Dalam tempoh 2 tahun InsyaAllah sahabat-sahabat sekalian dapat menjana duit sebanyak
RM16,700.00
(satu jumlah yang sukar dikumpul oleh kita yang makan gaji)
Untuk bersama dengan saya dalam perniagaan ini sahabat-sahabat hubungi saya di 019-2558078, InsyaAllah segala maklumat akan saya berikan

4 komentar:

Sahalfikri said...

ni mesti hammad yang ajak kan? tak pun nua kudus yang sudah berjaya tu..hehe

ko dah masuk? bagus3.. nanti bole sponsor aku. hahaha.

nabil majdi said...

aik dah tahu dah.. mmm..joinla sekali=)

Sahalfikri said...

aku zero modal.. kalo ada nk sponsor ok.hehe.. gptd nk join bole?

Anonymous said...

mintak bro tulis "sample" atas duit tu..
karang xpasal2 polis cari..