Friday, May 02, 2008

PostHeaderIcon Can I forgive than forget what ever they wrote???


Silalah Layari Laman Blog ini dalam usaha menuju ke jalan Allah- Laman Sufi Salafi

Sekadar mengajak berfikir.. bagaimana pilihanraya telah mencorakkan pemikiran baru terhadap pengamalan Islam di Malaysia? InsyaAllah akan datang saya akan kemukakan apakah dasar perjuangan dakwah Islam selepas pilihanraya yang perlu kita pegang.. kerana pilihanraya yang lepas tidak meyakinkan saya bahawa Islam telah menang.. (This statement is free from any mainstream medias' ideas). Bacalah petikan dari lim kit siang blog :

Turks do not want Turkey to be another Malaysia turning into an Islamic state

On Friday, two journalists from Turkey biggest-circulation newspaper Hurriyet interviewed me.

I was taken aback when they told me that their prime interest was how Turkey could learn from the mistakes of Malaysia as there is great concern among the Turks of Turkey becoming another Malaysia down the road of an Islamic state.

They wanted to know what were the major and significant events which marked Malaysia turning from its original commitment towards a secular state towards an Islamic state.

Later on the same day, I received an email from a Malaysian enclosing a Turkish media report of Turkish President Gul allaying Turkish fears of Turkey turning into another Malaysia and becoming an Islamic state.

Entitled “Turkey would never turn into another Malaysia”, President Gul answered the question of those who fear Turkey will become a country like Malaysia during his first official trip to Northern Cyprus by responding: “Turkey is negotiating with the EU for full membership. If there are people who still have worries on the scarf issue, then we should fear those people instead.” (SABAH Newspaper)

Malaysians should be aware that Malaysia is already regarded as an example which Turkey must avoid becoming — a nation which deviated from its secular origins and moving headlong towards an Islamic state.

It should be a wake-up call for all Malaysians who hold dear the Merdeka social contract that Malaysia is a multi-religious secular nation with Islam as the official religion but not an Islamic state.

Let the debate and disquiet among Turks that Turkey could become another Malaysia moving down the road of an Islamic state be a salutary reminder to Malaysians how the world outside is seeing our country and the urgent need for all Malaysians to stay true and strong to the Merdeka social contract that Malaysia is a multi-religious secular nation with Islam as official religion but not an Islamic state.

Sebenarnya.. banyak lagi yang boleh sahabat-sahabat baca di blog lim kita siang.. Ini belum lagi diambil kira ulasan-ulasan negatif terhadap pembentukan negara Islam oleh pembaca blog. Dear friends, I just could not stand seeing Islam been misunderstood by these peoples. For years they had wage enmity towards the idea of islamic state. Maybe I can forgive but never never I will forget. Moga kerja-kerja dakwah Islam terus kita semarakkan.. itulah ajaran salafus saleh yang kita contohi.. Wallahualam...



3 komentar:

Anonymous said...

itula nabil...
DAP sperti mengambil kesempatan skrg ni..risau jgak..

nadmin

Profil: said...

assalamualaikum

Usratika said...

memang dap macam tu..sambil2 tu kena tgk diri kita gak..PAS nye pendekatan camne soal negara islam..isu2 global camne megenai islam..

lagi satu isu di turkey len skit.abdulah gul wat statement cam tu sebab pe.kalau di malaysia.istilah fundamental islam refer pada org pakai serban n jubah..klu di turki..istilah fundamental islam refer pada orang yang x tinggal solat e.t.c.walau berpakaian kot or lain2..lagikan nak cakap pasal negara islam atau tak.

lim kit siang ni amik statement bulat-bulat without even realise how abdullah gul make his own strategy to promote islam by using 'secular fundamental' that stated in turkey constitution.isu di turkey very far far far far more complex rather in malaysia because of their history.

kalau abdullah gul guna alasan tarik balik larangan pemakaian tudung di universiti atas alasan ajaran slam..sure Tntera Turki gulingkan dia dan AK Party.so dia guna alasan pakai tudung is human right for the muslim lady.and its accordace with the secular ideology that promote human's right.lagi satu,definisi 'sekular' di turki adalah against religion.seperti yang kamal ataturk buat selama ni.and its against with any secular government in this world that promote human's right.

dalam perlembagan turkey..sekular adalah fundamenal tapi dengan perlembagaan tulah islam dapat diterap sikit2..secara halus..(kena study corak politik turki)Kena study how AK Party ni dapat tawan hati org2 sekular (rakyat) even kubu kuat sekular di Anatolia pun jatuh kat tgn AK Party ni.

one more thing..kesilapan kita ialah terlalu banyak bermain dgn 'istilah'.... dari negara islam sampailah istilah islam hadhari. sampai org DAP leh manipulate..orang bkn islam pun jadi konpius psl islam.so camne tu?

pendapat aku..kena study balik how para sunan di indonesia boleh terap ajaran islam dalam kerajaan buddha.kenapa wali songo?sebab pendekatan dan the wat them approach.bukan amik masa 10-20 tahun nak bagi Raja budha waktu tu faham islam.even they made raja Buddha convert to become a muslim ruler.

malie